Utazás & Turizmus Iskolafejlesztési alapítvány
1068 Budapest Rippl-Rónai u. 40.
Email: info@ifa.hu
Tel/fax:  06(1) 4740544
 
Az Iskolafejlesztési Alapítvány az Utazás&Turizmus tárgyat nem szakképzési programként, hanem a középiskolák utolsó két évében tanítható közismereti tantárgyként ajánlja gimnáziumok és szakközépiskolák számára.

 

A program célja:
segíteni a magyar fiatalokat abban, hogy kultúrált és igényes turistákká ill. vendéglátókká váljanak;
növelni az esélyt arra, hogy a tovább nem tanulók az idegenforgalom területén tudjanak elhelyezkedni;
pályaválasztási orientáció;
átfogó képet adni a hazai és nemzetközi idegenforgalmi üzletág lehetőségeiről és legfontosabb jellemzőiről.

A program feladataival és tartalmával is arra ösztönöz tanulót és pedagógust, hogy külső információ-forrásokat keressen és használjon. Ehhez van szükség a partnervállalatok hálózatára, olyan cégek segítségére amelyek felismerve a program fontosságát, szívesen segítenek a munkában. Ez a helyi gyakorlattal való szoros kapcsolat teszi a programot világszerte praktikusan hasznossá.

A tárgy az iskolák választása szerint tanítható angol nyelven is. A program végén a tanulók oklevelet kapnak, érettségi vizsgát is tehetnek, és a tárgyban elért eredményük a bizonyítványba is bekerül.

A program keretében Magyarországon a 2010/2011-es tanévben 1700 diák tanulja a tantárgyat. A GTTP adatai szerint – mely 12 országában működő programokat fogja össze – összesen 508 000 diák ismerkedik a tárggyal.